Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu, wyśmienity smak hiszpańskiej kuchni.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Składniki
Posiekaj oliwki i czosnek. Obierz pomidora ze skórki a następnie pokrój w kostkę. Obierz i podziel krewetki.
Ugotuj wywar wykorzystując głowy i muszle krewetek. Odcedź resztki krewetek. Na pozostałym wywarze ugotuj makaron.
Na patelnię wlej odrobinę oliwy z oliwek. Na małym ogniu podsmaż czosnek i papryczkę chilli. Dodaj oregano i pomidory. Całość podsmażaj 5 minut. Następnie dorzuć krewetki i oliwki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smaż całość przez kolejnych kilka minut.
Ugotuj makaron w krewetkowym wywarze aż będzie al dente. Odcedź i wymieszaj z sosem