Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 290
Polecam.
Odsłon: 764
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36303
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 427
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 290
Polecam.
Odsłon: 764
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36303
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 427
Składniki
Przygotowałam składniki jak na zdjęciu. Pokroiłam: cebulę w piórka, kiełbasę w plasterki, paprykę w paseczki, czosnek posiekałam. W rondelku na małym ogniu zeszkliłam cebulę i dodałam kiełbasę, gdy zaczęły się rumienić dodałam paprykę i czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam pół szklanki wody i dodałam serek topiony aby się rozpuścił. Można użyć samej śmietany ale wile jak sos jest bardziej serowy. Potem dodałam z grubsza pokrojony ser żółty i tez go rozpuściłam. Na koniec dodałam kapary i pieprz. Po wyłączeniu ognia dodałam śmietanę i posiekane listki bazylii.
Dodatki są same w sobie słone więc uważałam z soleniem. Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu.
Smacznego :)