Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie jarskie z makaronu z dodatkiem cukinii, pieczarek z odrobiną papryczki chili i czosnku. Prosto, szybko, smacznie i tanio.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 145
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 204
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 145
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 204
Składniki
Makaron /typu: świderki, kolanka lub podobny/ gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Cukinie obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, solimy i odstawiamy na 20 min. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki oraz drobno posiekany czosnek. Po ok. 5 min. dodajemy odsączoną z soku cukinię i kawałek drobno posiekanej papryczki chili. Wszystko razem smażymy często mieszając do czasu aż sok z pieczarek i cukinii odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kiedy pieczarki i cukinia będą już dobre na patelnię dodajemy odsączony ugotowany makaron, mieszamy, mocno podgrzewamy i podajemy.