Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z brokułem, cukinią i sosem śmietanowo - serowym
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Makaron ugotować. Brokuła podzielić na różyczki i ugotować. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę, po chwili pokrojoną w kostkę cukinię i startą marchewkę. Chwilę podsmażyć, następnie wlać wodę, po chwili dodać serki topione oraz starty ser, wymieszać aż się rozpuszczą. Następnie wlać śmietanę, dodać musztardę, starty czosnek, przyprawić solą, pieprzem, ziołami, i wymieszać. Na koniec dorzucić ugotowany makaron, brokuły i wymieszać, podgrzać wszystko razem przez chwilę i gotowe.