Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia tajska zauroczyła nas nie tylko tym, że szybko możemy ją popełnić. Te smaki są tak proste, jednocześnie tak wyrafinowane <3 Boskość po prostu!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 70
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 70
Składniki
Mięso kroimy w tzw. zapałkę. Papryki kroimy w paski. Grzyby mun, uprzednio gotowane, kroimy w paski. Por kroimy w piórka. Pędy bambusa osączamy i kroimy w zapałkę. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy wszystkie składniki, lekko podlewając sosem sojowym. Po kilku minutach dodajemy cukier, chwilę smażymy, cały czas mieszając, pod koniec dodajemy sos ostrygowy. Do całości wrzucamy makaron, delikatnie mieszamy. Mąkę mieszamy z wodą (niewielka ilość), dodajemy do potrawy, mieszamy do całkowitego połączenia. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym szczypiorem.