Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to smażony łosoś na pierzynce z kurek i szpinaku. Do tego dowolne dodatki i mamy super danie na specjalne ale nie tylko okazje. Bałam się, że przeciągnę łososia ale wyszedł bardzo soczysty i smaczny.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Filet oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i posolić i skropić sokiem z cytryny.ułożyć kawałki łososia. Odstawić na godzinę. Potem obtoczyć w mące, nadmiar mąki usunąć. Na patelni rozgrzać olej i układać łososia skórą do dołu. Smażyć po kilka minut z obu stron. Usmażone kawałki łososia odsączyć na ręczniku papierowym. Potem zostawić na kilka minut aby odpoczęły.
W tym czasie na maśle podsmażyć rozmrożone kurki razem ze szpinakiem i rungią na maśle. Dodać śmietankę oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem i zagotować. Kurki wyłożyć na talerz a na kurkach ułożyć usmażone kawałki łososia. Podawać z pieczywem lub na przykład frytkami lub pieczonymi w piekarniku ziemniakami.