Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cedr jest najpopularniejszą formą deski używaną do grillowania. Aromat deski cedrowej nada łososiowi niepowtarzalny delikatny a zarazem głęboki wędzony aromat. Podczas grillowania na desce wydziela się subtelny zapach dymu i rozgrzanego drewna, który udziela się każdemu rodzajowi grillowanej żywności: warzywom, drobiu, rybom jak i mięsu
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1310
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1310
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Deskę zanurzyć w wodzie, w soku, piwie lub winie. Za każdym razem wydzieli się inny aromat. Moczyć około 20 minut
Rozgrzać grilla, wyjętą z wody i lekko osuszoną deskę położyć na rozgrzanym ruszcie i rozgrzewać ją przez kilka minut.
Następnie deskę odwrócić i gładką stronę posmarować lekko oliwą.
Wyłożyć filet łososia na tak przygotowana deskę skórą do dołu i zamknąć pokrywę.
Czas grillowania to od 15-20 min w przypadku filetów. Czas grillowania całego łososia wydłuża się do 50 minut. Ryba jest gotowa wtedy, gdy mięso daje się dzielić na płatki. Upieczony filet można podawać na cedrowej desce, albo na półmisku