Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, soczysty o cytrusowej nucie łosoś, podany z sałatką z owoców tropikalnych i małymi gwiazdkami z purée ziemniaczanego.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 133
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 133
Składniki
Łososia dzielimy na porcje po 250 g. Solimy, pieprzymy, posypujemy koperkiem. Na patelni układamy plasterki pomarańczy. Na plasterkach układamy rybę. Na każdym kawałku kładziemy po wiórku masła. Na wierzchu ryby kładziemy po 2-3 plasterki pomarańczy. Na dno patelni wlewamy wodę około 100 ml. Rybę przykrywamy, włączamy ogień i gotujemy przez 7-8 minut. W czasie, gdy ryba się gotuje robimy sałatkę owocową. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki; selera kroimy na drobne kawałki; cebulę cienko kroimy; pomarańczę obieramy i filetujemy, z reszty wyciskamy sok do sałatki. Natkę i koperek drobno siekamy. Wszystko mieszamy i posypujemy pestkami granatu. Rybę podajemy z sałatką oraz gwiazdkami ziemniaczanymi.