Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody domowe są najlepsze, tym razem wykorzystałam słodkie jabłka i kiwi, efekt całkiem przyzwoity, całość uzupełnia polewa z gorzkiej czekolady.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 37
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1030
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 340
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 37
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1030
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 340
Składniki
Najpierw przygotowujemy owoce. Obieramy ze skórek owoce, usuwamy pestki. Jabłka kroimy w ćwiartki, kiwi w sumie również możemy pokroić na ćwiartki. Wszystko razem wrzucamy do miksera, dodajemy cukier i wszystko razem miksujemy. Dodajemy białko i ponownie miksujemy. Odstawiamy do zamrażalki. Dobrze jest po jakimś czasie przemieszać, żeby były puszyste i nie zrobiły się kryształki. Po około 6-7 godzinach lody gotowe. Można je podać z dowolnym sosem.