Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na blogu zamieszczam ostatnio wykonany przeze mnie likier. Idealnie nadaje się na przyjęcie gości, na rozgrzanie w zimowy wieczór, pasuje również jako dodatek do lodów czy innych deserów.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 172
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 172
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Składniki
Kakao i kawę wymieszać z gorącym mlekiem, żeby składniki się rozpuściły i nie było grudek. Do miski wlać mleko skondensowane i śmietankę, wymieszać. Dodałam rozpuszczone w mleku kakao i kawę i ekstrakt waniliowy. Ekstraktu nie należy zastępować „aromatami”. Wszystko razem dobrze wymieszać. Nie przerywając mieszania małym strumieniem wlewać wódkę. Gotowy likier można przelać do butelki.