Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, pyszna i tania sałatka
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Ogórek wraz ze skórką pokroić w plasterki, posolić i odstawić na pół godziny, aż puści sok. Po upływie tego czasu odcedzić.
Ziemniaki pokroić w pół- lub ćwierć-plasterki, zależnie od ich wielkości, połączyć z plasterkami ogórka.
Dodać czosnek przepuszczony przez praskę, świeżo mielony pieprz, posiekany koperek i twarożek ziarnisty. Ewentualnie jeszcze doprawić szczyptą soli. Odstawić w chłodne miejsce na 1-2 godziny lub na noc.