Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na przetwory zaczyna się na dobre. Tym razem podzielę się z wami przepisem na pyszne rozgrzewające leczo niezbędne w zimowe dni. Jest to gotowe danie jak również pyszny dodatek.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 66
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 66
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
Warzywa myjemy. Cebulę kroimy w półplasterki i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Gdy będzie szklista przekładamy do garnka. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w paski, cukinię pokrojoną w niewielką kostkę i wszystko gotujemy ok. 15 minut. po tym czasie dodajemy ćwiartki pomidorów i przyprawy. Papryka ostra może być w proszku, ale lepsze będą małe papryczki chili, oczywiście nie za dużo. Wszystko gotujemy kolejne 15 min. Gorące wkładamy do słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy 15 min.