Leczo na szybko

Leczo na szybko
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Sugarspice
ekspresowa wersja popularnego dania

Składniki

Przygotowanie

  1. Cebule kroimy na czastki podsmazamy na oleju. Kielbase kroimy w polkrazki i dorzucamy do cebuli.

  2. Nastepnie oczyszczamy papryke kroimy w czastki dodajemy do reszty, podsmazamy.

  3. Papryczke chilli oczyszczamy z nasionek i siekamy, dodajemy do reszty

  4. Cukinie myjemy i kroimy w polkrazki, wrzucamy do garnka. Zalewamy pomidorami w puszki, winem, dodajemy kostke bulionu i przyprawy.

  5. Dusimy na malym ogniu nie dluzej niz 30 min aby cukinia sie nie rozpadla. Podlewamy woda jesli za duzo jej odparuje. Podajemy z pieczywem. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (4)

madziak 24 stycznia 2010
Robię podobne leczo, ale z białym winem nie próbowałam. Ciekawy pomysł, pozdrawiam.
Jagoda50 25 stycznia 2010
Bardzo apetyczna ta ekspresowa wersja.
Gutka 25 stycznia 2010
ta wersja leczo przypomniała mi zupę jakby gulaszową która kiedys gotowałam na wołowinie i właśnie winie... Czytaj całość »
ta wersja leczo przypomniała mi zupę jakby gulaszową która kiedys gotowałam na wołowinie i właśnie winie tylko chyba czerwonym ...musze odszukać ten przepis może go gdzieś jeszcze mam....
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki