Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żal byłoby nie zrobić skoro warzywa rosną we własnym ogrodzie. Można je zrobić bez wędliny, można zrobić z wędliną. Wszystko zależy od naszych upodobań.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Składniki
Aby leczo było smaczne a warzywa chrupiące - należy je podsmażać osobno. Zaczynam od przygotowania sobie sporego garnka z grubym dnem, do którego będę przekładać kolejne warzywa. W osolonej wodzie gotuję fasolkę pokrojoną na trzy części.Uważam, aby jej nie przegotować. Powinna być lekko twardawa. Odsączam na sicie i przesypuję do przygotowanego wcześniej garnka. Następnie, na patelni rumienię kiełbasę pokrojoną w półplasterki . Łyżką cedzakową przekładam do garnka a na tłuszczu podsmażam pokrojoną cebulę. Chwilę smażę, często mieszając. Na głębokiej patelni rozpuszczam łyżkę smalcu i dodaję pokrojoną paprykę. Kiedy lekko zmięknie-przekładam do garnka - zachowując tłuszcz na którym podduszam pokrojoną cukinię . Lekko oprószam solą i pieprzem. Mieszam dokładnie ale delikatnie wszystkie składniki, garnek wstawiam na wolnym ogniu i dodaję ajwar z koncentratem oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewam odrobiną wody lub bulionu. Doprawiam wędzoną papryką, solą, pieprzem i odrobiną cukru. Można dodać zioła lub natkę pietruszki.