Łazanki z młodą kapustą i boczniakami

Łazanki z młodą kapustą i boczniakami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Po prostu pycha...młoda kapusta ,koperek i łazanki...mmm!!!!

Składniki

  • mała kapusta
  • cebula
  • 200 g boczniaków
  • makaron łazanki
  • pęczek koperku
  • sok z cytryny
  • kilka parówek
  • 2 łyżki masła
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy i razem z pokrojonymi w paski boczniakami podsmażamy na maśle. Kapustę szatkujemy ,dodajemy cebulę i boczniaki i dusimy 35 min w szklance wody dosypując łyżeczkę soli.
    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Osączamy i dodajemy do kapusty razem z posiekanym koperkiem i parówkami pokrojonymi i podsmażonymi na suchej patelni. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Komentarze do przepisu (7)

terwol 28 czerwca 2014
Bardzo fajne danie i na pewno smaczne.
Konto usunięte 28 czerwca 2014
uwielbiam łazanki i zapunktuję Ci synu mimo,tego,że moje przepisy omijasz szerokim łukiem na korzyść... Czytaj całość »
uwielbiam łazanki i zapunktuję Ci synu mimo,tego,że moje przepisy omijasz szerokim łukiem na korzyść przepisów wegeto/wilka ,która kiedyś tak Cię zbluzgała:)))
widocznie lubisz :):):)
Konto usunięte 28 czerwca 2014
Super pomysł,pozdrawiam:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mała kapusta
  • cebula
  • 200 g boczniaków
  • makaron łazanki
  • pęczek koperku
  • sok z cytryny
  • kilka parówek
  • 2 łyżki masła
  • sól ,pieprz
Składniki