Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy posiłek na talerzu.
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 47
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 70
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 17
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 47
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 70
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 17
Składniki
Wykonanie: Obie mąki rozrobić z rozbełtanym jajkiem i wodą na twarde ciasto. Następnie rozwałkować, przesuszyć, pokroić w dowolne kształty, po czym ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować. Kapustę poszatkować, zrumienić na maśle z pokrojoną cebulą i udusić z przyprawami do miękkości. Śmietankę wlać na patelnię, wytopić z niej masełko i polać łazanki. Następnie łazanki połączyć z kapustą, koperkiem, doprawić do smaku i podawać z pajdą chleba wiejskiego.