Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 189
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 189
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Składniki
1. Szpinak posiekać i udusić ok 15 min na oleju,dodać posiekany czosnek, 2. Ser żółty zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. 2/3 sera dodać do szpinaku. wymieszać. odstawić. 3. przygotować sos beszamelowy - na rozgrzanym maśle (łyżka) przysmażyć mąkę i stopniowo dodawać mleko ciągle mieszając aż sos delikatnie zgęstnieje. Dodać do smaku sól i pieprz. Wymieszać 4. pozostałym masłem wysmarować naczynie do zapiekania , 5. na dno naczynia ułożyć warstwę makaronu, nałożyć warstwę szpinaku ,polać beszamelem. Na to nałożyć kolejną warstwę makaronu, szpinak i beszamel. Na wierzchu układam warstwę makarony polewam resztą sosu i posypuję startym serem i na końcu oregano. 6 .Naczynie zakrywam folią alu i zapiekam ok 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.Potem na ostatnie 5 minut zapiekania ściągam folię. 7. Lazanię podaję na gorąco , smacznego