Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam takie ciasto dla ozdoby stołu na deser!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 429
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1246
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 429
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1246
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Składniki
Ciasto jasne: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając cukier. Na końcu dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy.
Ciasto ciemne: Żółtka i jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia wykładamy na nią naprzemiennie ciasto jasne to ciemne. Lekko od góry mieszamy widelcem, pieczemy w 180 stopniach około 35 minut w formie 25/36. Chłodny przekrawamy na pół.
Masa: Żółtka ucieramy na parze z cukrem. Gdy masa jest ciepła dodajemy kakao, mąkę i gotujące mleko. Jeszcze chwilę ucieramy. Chłodzimy. Ucieramy z masłem i spirytusem.
Wkładka kokosowo- makowa: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Do ubitych dodajemy mak i wiórki kokosowe. Mieszamy i wykładamy na formę pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Przełożenie ciasta: Ciasto- połowa masy- wkładka- reszta masy- ciasto