Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 127
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6901
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 127
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6901
Składniki
Z margaryny, mąki , cukru miodu, sody, wody i żółtek , zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części , rozwałkować. Piec każdy placek osobno w 180 stopni około 9 minut. Najlepiej wykonać go pare dni przed chęcią podania. Mleko zagotować, do gotującego mleka wsypać kaszę, zagotować, ostudzić. Upieczone placki posmarować dżemem porzeczkowym oprócz ostatniej warstwy górnej( tutaj polejemy polewą). Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po łyżce ostudzonej kaszy. Krem wykładamy na dżem, dociskając kolejny, tak do wyczerpania składników. Polewamy polewą, odstawiamy w chłodne miejsce. Ja placki piekę około 3 dni przed przełożeniem, są już wtedy miękkie i pyszne. Smacznego:-)