Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kiszona kapusta smakuje rewelacyjnie i jest wyjątkowo delikatna!
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 277
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1639
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 277
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1639
Składniki
Zupa powinna się w sumie gotować ponad godzinę. Najpierw do zimnej wody dodałam wędzone kości, liście i ziele. Od zagotowania liczyłam czas. Po pół godzinie dodałam obrane i pokrojone ziemniaki i obrane i starte warzywa, cebulę pokroiłam w kostkę. Młoda kiszona kapusta nie wymaga podgotowania. Dodałam ją w sumie po godzinie czasu od zagotowania, razem ze startymi na tarce pomidorami- wtedy skórka zostaje. Wcześniej wyjęłam kości i je obrałam z mięsa, mięso dodałam z powrotem do zupy. Dodałam też kminek i przetarty majeranek i całość dla przemieszania smaków jeszcze gotowałam pięć minut. Teraz można poczekać, aż kwasek z kapusty przejdzie i można później zupę dosolić, a gdy jest zbyt kwaśna dodać łyżeczkę cukru. Po wyłączeniu ognia dodałam dla koloru i na trawienie koperek.
Smak kwaśnicy ma młodej kiszonej kapuście jest wprost obłędny! Smacznego :)