Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet nadziewany szynką oraz porem, obtoczony ciastem, smaczna propozycja na obiad.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
1. Pierś z kurczaka nacinamy w połowie grubości, rozkładamy i rozbijamy.
2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Układamy na każdy kawałek mięsa szynkę.
4. Pora drobno siekamy.
5. Sypiemy na środek szynki.
6. Mięso zwijamy w ruloniki.
7. Obtaczamy w mące ziemniaczanej.
8. Do miski wsypujemy mąkę pszenną.
9. Dodajemy mąkę ziemniaczaną.
10. Wsypujemy proszę do pieczenia.
11. Wbijamy żółtka.
12. Dolewamy wodę i dokładanie mieszamy, ciasto musi być gęste.
13. Mięso zanurzamy w cieście.
14. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
15. Kotlety gotowe. 16. Smacznego.