Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny zdrowy obiadek. Przygotowanie warzyw i mięsa zajmie nam niecałe 10 min a resztę roboty zrobi za nas piekarnik. Całe danie wychodzi miękkie, pyszne i soczyste. Polecam!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 244
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 330
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 244
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 330
Składniki
Podudzia kurczaka myjemy, suszymy, smarujemy olejem i posypujemy ulubionymi przyprawami. Odstawiamy na co najmniej godzinę lecz można ten krok pominąć. Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy na półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone warzywa wrzucamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy 1 łyżkę oleju oraz koperek i mieszamy. Do rękawa wkladamy warzywa i równomiernie je rozkładamy, na warzywa układamy podudzia.
Całość zawiązujemy i wykałaczką w worku robimy 3-4 dziury. Pieczemy w 180 st ok godzinę. Smacznego!