Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was przepis na kurczaka w przepysznej panierce- rodem z KFC. Jego cały sekret tkwi w pojemniku? Tak- w pojemniku, nie pomyliłam się.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 30
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2242
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 251
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1575
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 30
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2242
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 251
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1575
Składniki
Pierś z kurczaka oczyścić z błon, pokroić w większą kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do miseczki, dodać sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką i ostrą paprykę, wszystko razem wymieszać, wstawić do lodówki na około godzinę.
W osobnej miseczce zrobić ciasto naleśnikowe. Mąkę przesiać przez sitko, dodać chłodne mleko, szczyptę soli i jaja, wymieszać na gładką masę. Następnie mięso wyłożyć z lodówki i przełożyć do miseczki z ciastem naleśnikowym, dokładnie wymieszać tak aby każdy kawałek mięsa obtoczony był w cieście. Miseczkę z ciastem i mięsem mięsem przykryć folią i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Przed smażeniem mięsa wyciągnąć je z lodówki i przygotować zamykany pojemnik. Do pojemnika wsypać mąkę. Kawałki mięsa umieścić w pojemniku, zamknąć go i potrząsać nim tak aby mięso się w niej obtoczyło. W między czasie rozgrzać olej i smażyć mięso stopniowo na złoty kolor. Smacznego ;)