Kurczak pieczony na butelce

Kurczak pieczony na butelce
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
pyszny kurczak o soczystym miesku.

Składniki

Przygotowanie

  1. kurczaka dobrze wypłukać, osuszyć i natrzeć wszystkimi przyprawami.

  2. Nabić kurczaka na butelke z piwem (otwartą) i wstawić do piekarnika. Piec kuraka do miękkosci.

Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 10 września 2011
robi taki mój wujek,jest pyszny, ale ten chyba się trochę przypalił?
malga8 10 września 2011
sprawdzalam, kurczak jest wspanialy....
babciaaneczka 11 września 2011
Musi być bardzo smaczny, słyszałam o takim sposobie, ale jeszcze nie piekłam w ten sposób. Trzeba będzie się... Czytaj całość »
Musi być bardzo smaczny, słyszałam o takim sposobie, ale jeszcze nie piekłam w ten sposób. Trzeba będzie się odważyć.
Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki