Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 541
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 457
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 322
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 783
Polecam.
Odsłon: 541
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 457
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 322
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 783
Składniki
Najpierw musimy dobrze umyć kurczaka, osuszyć i pokroić na równe kawałki (aby wszystkie kawałki kurczaka upiekły się w tym samym czasie). W małej miski dobrze wymieszać miód z musztardą, bazylią, papryką, majerankiem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Potem formę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem. Kurczaka nacieramy przyprawą do kurczaka (firma przyprawy to kwestia gustu - ja używam Galeo). Do formy wykładamy kurczaka i częścią sosu polewamy kurczak. Następnie wkładamy formę do rozgrzanego piekarnika (175 stopni) i pieczemy przez około 30 minut. Po 30 minutach przewrócić kurczaka na drugą stronę i polać resztą sosu. Pieczemy go przez 25 minut. Odstawić na 10 minut przed podaniem, aby kurczak ostygł.