Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z farszem pieczarkowym podawany z surówkami to smaczne i syte danie główne.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 434
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 434
Składniki
Kurczaka wysmarować przyprawami i posiekaną pietruszką. Odstawić na 2 godziny. Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Przysmażyć na patelni. Lekko posolić.
Do pieczarek i cebuli dodać pokrojony w kostkę ser żółty. Na koniec wbić jajko i dobrze wymieszać.
Farsz włożyć do kurczaka. Włożyć do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Sczepić kurczaka wykałaczkami.
Piec w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny.