Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne.Moje córki je uwielbiają:)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 514
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1377
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 514
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1377
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Sposób przygotowania Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy rozdrobnione drożdże (najlepiej starte na tarce) oraz pozostałe składniki. Zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w folię spożywczą i na całą dobę wkładamy do lodówki.
Następnego dnia obieramy jabłka, kroimy w ósemki, posypujemy cynamonem.
Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości około 3 mm i szklanką wycinamy kółka.
Na każde kółko nakładamy kawałek jabłka i składamy na pół. Ciasteczka układamy na natłuszczonej blasze. Z wierzchu smarujemy białkiem i posypujemy cukrem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 °C, aż się lekko zrumienią. P.S.Księżyce można też zrobić od razu,wkładająć ciasto do lodówki na ok.1/2 do 1 godz.