Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniewaz kruszonka jest moim ulubionym skladnikiem ciasta, spróbowalam zrobic ciasto tylko z kruszonki, w dodatku sposobem, który zawsze gwarantuje chrupiacy efekt, bez specjalnego nakladu pracy. Przepis nadaje sie do ciast ze wszystkimi owocami.
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6427
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 168
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 80
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6427
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 168
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 80
Składniki
Rabarbar umyc i pokroic na kawalki o dlugosci ok. 2 cm. Maslo rozpuscic w duzym garnku, dodac cukier, cukier waniliowy, sól, make oraz platki, wszystko mieszajac caly czas WIDELCEM. W ten sposób kruszonka powstaje automatycznie. Foremke wysmarowac maslem, dodac polowe kruszonki, nastepnie rabarbar lub inne owoce, przykryc wszystko reszta kruszonki. Jesli chcemy bardziej chrupiacy wierzch mozna posypac go przed pieczeniem odrobina cukru pudru. Piec w temp. 200°C ok. 30 - 35 min. Najlepiej smakuje na cieplo. Jesli robimy ciasto z owoców bardziej slodkich, redukujemy odpowiednio ilosc cukru.
Podawac np. z sosm waniliowym.