Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamonowo-kawowa kruszonka wymieszana z ciastem ucieranym tworzy ciekawą kompozycję smakową.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 894
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 894
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
Składniki kruszonki zagnieść[można użyć robota kuchennego],wstawić do lodówki. Na ciasto:utrzec masło z cukrem,po kolei dodawać jajka,cały czas ucierając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą,dodawać do masy na przemian z kwaśną śmietaną,wlać ekstrakt waniliowy. Jabłka obrać, pokroić w cienkie plasterki. Blaszkę do pieczenia[użyłam takiej o wymiarach 20-25cm] wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę kruszonki pokruszyć w palcach i wymieszać z przygotowanym ciastem,wylać na przygotowaną blaszkę,rozłożyć jabłka,eierzch posypać resztą kruszonki.Ciasto piec w temp.180 stopni około 50-60 minut.