Krupnik z pieczarkami

Krupnik z pieczarkami
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Maudie
Smaczna,delikatna zupka :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.
    Marchew obrać,umyć i pokroić w plasterki.
    Pora pokroić w półplasterki.

    Do gotującego się wywaru dodać wypłukaną kaszę jęczmienną oraz ziemniaki,marchew i por a następnie gotować.

    Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju a następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki.Podsmażać razem aż pieczarki puszczą sok.
    Kiedy kasza i warzywa są już miękkie dodać pieczarki z cebulą,doprawić solą,pieprzem,podgotować jeszcze chwilę i podawać zupę posypaną koperkiem.Smacznego:)

Komentarze do przepisu (15)

fafiatko 13 marca
moja ulubiensza zupa!
moze byc swietna z pieczarkami, trezba bedzie wyprobowac :)
Krupniczek, moja ulubiona zupka :-)
bryssska 13 marca
Jak ja dawno nie jadłam krupniku, wygląda bardzo apetycznie ;-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki