Krupnik na chudym mięsie z golonki.

Krupnik na chudym mięsie z golonki.
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smaczny rozgrzewający krupnik, ugotowany na chudym mięsie z golonki.

Składniki

  • wywar z gotowania golonki i warzyw 2 litry
  • gotowane, chude mięso z golonki 30 dag
  • ziemniaki 4 szt.
  • włoszczyzna suszona 3 łyżki
  • kasza jęczmienna 4 łyżki
  • por kawałek 10 cm
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 8 ziaren
  • domowa kostka rosołowa 2 łyżka
  • Sól morska
  • Pieprz ziołowy
  • natka pietruszki do posypania

Przygotowanie

  1. Zagotowujemy wywar, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, suszoną włoszczyznę, domową kostkę rosołową i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy gotowane, pokrojone mięso z golonki, kaszę jęczmienną, pokrojony por i gotujemy do jej miękkości. Dodajemy lubczyk, przyprawiamy solą, pieprzem do smaku. Dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i gotujemy jeszcze kilka minut, zakańczamy gotowanie. Zupę nalewamy do talerzy i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Składniki
  • wywar z gotowania golonki i warzyw 2 litry
  • gotowane, chude mięso z golonki 30 dag
  • ziemniaki 4 szt.
  • włoszczyzna suszona 3 łyżki
  • kasza jęczmienna 4 łyżki
  • por kawałek 10 cm
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 8 ziaren
  • domowa kostka rosołowa 2 łyżka
  • Sól morska
  • Pieprz ziołowy
  • natka pietruszki do posypania
Składniki