Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
po jesiennych porządkach w ogrodzie należy nam sie coś tak sycącego i aromatycznego
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6791
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6791
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
Suszone grzyby drobno pokruszyć i razem z cebulą ( kosteczka) podsmażyć na oleju. Kiedy bedą już przyzelone dodac marchew , pietruchę i seler ( w drobną )kosteczkę i smażyć jeszcze jakieś 5 min stale mieszając.
Do wywaru wrzucić przygotowany w pkt. 1 mix, dodać ziemniaki ( drobna kostka) i kaszę - dooprawić i gotować ok. 10-15 min. Zupę zaprawić śmietaną ( i ewentualnie mąką) rozbełtanymi z małą ilością wody - zagotować .
Uwaga - spożywać ze świadomością ilosci wchłanianych kalorii - ja osobiście nie mogę się oprzeć tej tradycynej zupie. Smacznego.