Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 172
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1767
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 172
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1767
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Składniki
Wszystkie składniki razem zagnieść.Zawinąć w woreczek foliowy i wlozyć na pół godziny do lodówki.
Po tym czasie stolnicę podsypać mąką ,ciasto rozwalkowac.Na brzeg ciasta ułożyć cienką warstwę marmolady i zawinąć na pół i jeszcze raz na pół.Odciąć od reszty rozwałkowanego ciasta.Powstały wałek pociąć na ok. 5cm.ciateczka ilekko na brzegu ponacinać.Tak postępować z resztą ciasta.Piekarnik rozgrzać na 180 stopni i piec ok.30 min.Mają być rumiane.Posypac cukrem pudrem