Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś małego, coś pysznego, coś chrupiącego - wspaniałe drobiazgi. :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Miękkie masło (może być też margaryna, ale nieco zmienia smak) ubić mikserem przez 2-3 minuty. Dodać cukry i ubijać na puch przez kilka minut. Dodać zółtka i ubijać do ich połączenia z masą. Następnie dodać mąki i sól i na wolnych obrotach wymieszać na ciasto.
Ciastem napełniać szprycę do ozdabiania i wyciskać na blachę gwiazdki lub inne kształty.
Piec do zrumienienia w temp. 140 stopni (termoobieg). Jeśli ciastka będą się rozlewać, należy dosypać do ciasta mąki.
Doskonałe do różnego rodzaju koktajli owocowych. Smacznego chrupiącego. :)