Kruche ciasteczka maślane

Kruche ciasteczka maślane
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: SlodkiBlog
Bardzo maślane i kruche ciasteczka, które podczas pieczenia zachowują swój kształt.

Składniki

  • 125 g miękkiego masła
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
  • 20 g białka (z jajek)
  • 150 g mąki

Przygotowanie

  1. Masło utrzyj z cukrami do otrzymania prawie białej masy (ok. 5-7 min). Następnie dodaj białko i miksuj jeszcze kilka minut. Wsyp mąkę i połącz mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.

  2. Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką, ja użyłam gwiazdki. Wyciskaj ciasteczka o pożądanych przez siebie kształtach. Piecz ok. 15-20 min w temperaturze 180°C.

Komentarze do przepisu (6)

SlodkoSlodka83 11 lipca
Apetyczne :-)
Maudie 12 lipca
Pyszności:)
slodkisentyment 12 lipca
Śliczne ciacha :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 125 g miękkiego masła
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
  • 20 g białka (z jajek)
  • 150 g mąki
Składniki