Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze i najpyszniejsze ciasto jakie jadłam, a do tego robi się je bardzo szybko. Wygląda wspaniale i na pewno zachwyci każdego, u nas robi cały czas furorę, zwłaszcza wśród dzieci. Z przepisu wychodzi duża blaszka.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35973
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 282
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 332
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35973
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 282
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 332
Składniki
Do wysokiej miski dajemy serek mascarpone razem z śmietana kremówką i cukrem pudrem. Wszystko dokładnie ubijamy, aż powstanie delikatna masa o konsystencji bitej śmietany.
Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie układamy na niej warstwę herbatników. Na herbatniki nakładamy warstwę z połowy ubitego kremu.
Na kremie układamy kolejną warstwę herbatników, na które nakładamy warstwę masy krówkowej.
Masę krówkową przykrywamy kolejną warstwą herbatników na które nakładamy warstwę pozostałego kremu.
Wierzch obsypujemy startą na grubych oczkach czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby herbatniki namiękły. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d
;-Dd