Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne ciasto krówka, tym razem na biszkopcie miodowo - kakaowym, z masą śmietanową, krakersami i masą kajmakową.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Ubić białka na sztywno. Do ubitych białek stopniowo dodawać po 1 żółtku, ciągle miksując. Następnie dodać cukier, potem przesiane przez sito obie mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kakao i miód, wymieszać, aż do połączenia składników. Blaszkę nasmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Wylać ciasto i piec w temperaturze 170 stopni przez ok. 30-35minut (do tak zwanego "suchego patyczka"). Ostudzić i nasączyć zimną kawą.
Śmietankę ubijać przez chwilę, następnie dodać cukier puder i zagęstnik. Ubijać do momentu aż masa będzie ścisła. Wyłożyć masę na biszkopt. Na masie ułożyć krakersy - jeden obok drugiego. Na krakersy wyłożyć masę kajmakową i posypać wiórkami kokosowymi lub posiekanymi orzechami włoskimi lub płatkami migdałowymi. Wstawić na kilka godzin do lodówki.