Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na przepysznego królika. Mięso to jest stosunkowo chude, dlatego idealnie nadaje się dla dzieci. Najbardziej lubię przygotowywać je w rękawie kuchennym, wtedy nie dodaję już ani odrobiny tłuszczu, dzięki temu jest o wiele zdrowszy. :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Mięso z królika dokładnie umyć, a następnie wysuszyć ręcznikiem papierowym, doprawić solą, pieprzem, przyprawami podanymi wyżej, obraną i pokrojoną cebulką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowanego królika zostawiamy w lodówce na kilka godzin (najlepiej na noc), aby się zamarynował. Zamarynowane mięso przełożyć do rękawa kuchennego, następnie piec w temperaturze ok.200 stopni przez godzinę. Po pewnym czasie można zmniejszyć temperaturę.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)