Krewetki w tempurze

Krewetki w tempurze
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: fafiatko
Chrupkie i soczyste sprężynki.

Przygotowanie

  1. Zrobiłam lejące ciasto z przyprawami, mąkami i jajem i wodą.
    Ciasto schłodziłam godzinę w zamrażarce.

    Krewetki obrałam całkowicie z pancerzyków, wyjęłam "żyłkę".
    Krewetki nacięłam całkowicie wzdłuż ale nie do końca, tak aby w części ogonowej kawałki się łączyły.

    Rozgrzałam olej, był dobry gdy kropla ciasta od razu wypływała.
    Zanurzałam krewetki w cieście i kładłam na olej. Po zrumienieniu przewróciłam krewetki. Po usmażeniu odsączałam je na papierowym ręczniku.

    Krewetki poskręcają się jak sprężynki.

    Świetnie smakują skropione sokiem z cytryny, posypane natką i z sosem czosnkowym.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (28)

KORAL 13 czerwca
Poproszę :)
Pieprzyczfantazja 13 czerwca
ja poproszę odrobinę chociaż. Pycha!
ElMar 13 czerwca
Wyglądają bardzo smakowicie:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki