Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 97
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 74
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 70
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 403
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 97
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 74
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 70
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 403
Składniki
Zrobiłam lejące ciasto z przyprawami, mąkami i jajem i wodą. Ciasto schłodziłam godzinę w zamrażarce. Krewetki obrałam całkowicie z pancerzyków, wyjęłam "żyłkę". Krewetki nacięłam całkowicie wzdłuż ale nie do końca, tak aby w części ogonowej kawałki się łączyły. Rozgrzałam olej, był dobry gdy kropla ciasta od razu wypływała. Zanurzałam krewetki w cieście i kładłam na olej. Po zrumienieniu przewróciłam krewetki. Po usmażeniu odsączałam je na papierowym ręczniku. Krewetki poskręcają się jak sprężynki. Świetnie smakują skropione sokiem z cytryny, posypane natką i z sosem czosnkowym. Smacznego :)