Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego się nie da opisać - to trzeba spróbować!
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 645
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 645
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Składniki
na dużej patelni rozpuszczamy masło
dodajemy przeciśnięty przez wyciskacz czosnek i drobno posiekaną natkę pietruszki
świeże krewetki płuczemy w zimnej wodzi i odsączamy
krewetki przekładamy do patelni i mieszamy
zostawiamy na małym ogniu ok 20 minut pod przykryciem co jakiś czas mieszając
krewetki są gotowe gdy wszystkie "zwiną się w kłębek" - jeśli zostawimy je dłużej na patelni wówczas trudniej będzie je obierać
podajemy prosto z gorącej patelni najlepiej z bagietką i winem
w Polsce dostawy świeżych owoców morza są w każdy czwartek więc wtedy najlepiej kupować krewetki
SMACZNEGO