Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca, sycąca, lekko wybuchowa ;) zupa. Idealna na tę porę roku. Smacznego
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 699
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 524
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 699
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 524
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Składniki
Obraną i umytą marchew, pietruszkę, selera gotujemy razem z soczewicą w osolonej wodzie z dodatkiem przypraw.
Na patelni zrumieniamy cebulę na złoty kolor. Pod koniec dodajemy pomidory z puszki i jeszcze chwilkę smażymy. Gdy jarzyny i soczewica są miękkie, dodajemy przesmażoną cebulę i pomidory. Gotujemy jeszcze około 20 min.
Lekko przestudzoną zupę blendujemy. Podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo :) Smacznego