Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zostanie nam rosół nie zawsze trzeba robić pomidorówkę...Zawsze można go wykorzystać jako baza do innej zupy, np. kremu serowego...polecam ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
By przygotować krem na rosole, najlepiej jeśli zostanie nam rosół z mięsem wołowym, przynajmniej jedną marchewką i pietruszką, kawałkiem pora i zieleniny. No chyba , że chce się nam ugotować go od podstaw... ;) Tak czy inaczej do gotującego się rosołu wrzucamy serki topione i po minucie wyłączamy. Mięso wołowe z rosołu obrać, dodać do zupy i całość dokładnie zmiksować. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Następnie wyjąć i odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Zupę podawać z usmażonymi ziemniakami i natką pietruszki. Smacznego!