Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smaczne i pożywne :) Polecam.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 231
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3322
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 231
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3322
Składniki
Najpierw przygotujemy sos.Pieczarki umyć, obrać i pokroić w paski , podsmażyć na maśle. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i dusić przez chwilę pod przykryciem. Następnie wymieszać śmietanę z mąką, zaprawić nią pieczarki i doprawić solą i pieprzem.
Zmielone w maszynce do mięsa ziemniaki, mąkę ,starty na grubych oczkach ser, porwaną bazylię, posiekaną nać pietruszki i szczypioru,oraz jajko dokładnie wymieszać na jednolitą masę, doprawiając papryką, solą i pieprzem.
Z masy ziemniaczanej uformować kotleciki i oprószyć mąką
Na patelnię wlać olei i smażyć kotlety z obu stron, aż ładnie się zarumienią. Trzeba uważać, aby ogień nie był za duży, bo kotlety mogą się za mocno przyrumienić, a w środku będą surowe.
Gotowe kotleciki polać sosem pieczarkowym i podać np. z surówką z pomidorów i cebuli. SMACZNEGO!