Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki z kaszy mannej. Alternatywa dla znudzonych kotletami typowo mięsnymi.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1800
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 272
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1800
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 272
Składniki
Przygotować bulion. Gdy zacznie się gotować stopniowo, powoli wsypujemy kaszę cały czas mieszając. Gotować 5 min na małym ogniu. Zestawić z ognia i przestudzić. Do przestudzonej masy wbić jajko, dodać zioła, ser żółty, pokrojoną w cieniutkie paseczki wędlina i roztarty czosnek. Przyprawić i dokładnie wymieszać.
Wilgotnymi dłońmi formujemy z masy kotleciki. Panierujemy w bułce tartej ( u mnie bułka tarta ze złocistym lnem mielonym ).
Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na złoto. Ja zazwyczaj podaję je z sałatką ze świeżych warzyw lub sosem pieczarkowym. Smacznego!