Kotlety z kaszy jęczmiennej

Kotlety z kaszy jęczmiennej
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pieczone w piekarniku lekkie kotleciki z kaszy i warzyw. Chrupiące i pachnące czosnkiem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Kaszę zalewamy wodą w proporcji 1:2,5. Gotujemy na małym ogniu do wchłonięcia wody. Zostawiamy do ostygnięcia.

    Grzyby zalewamy zimną wodą i gotujemy (od momentu wrzenia wody przez 15 minut). Kroimy w kosteczkę.

    Marchew trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę a czosnek przeciskamy.

    Mieszamy warzywa, grzyby i kaszę. Dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy.

    Mokrymi rękami formujemy kotleciki i układamy na natłuszczonej blaszce. Ja używałam natłuszczonego papieru do pieczenia

  2. Pieczemy 40 minut w 160 stopniach. Są pyszne na świeżo i po podgrzaniu następnego dnia.

Komentarze do przepisu (3)

konhambos 3 dni temu
Cudowne!
Bardzo fajne kotleciki :)
Maudie 3 dni temu
Z dodatkiem grzybków...mniam!!!!!
Składniki
Składniki