Kotlety z kalafiora

Kotlety z kalafiora
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Kotlety z kalafiora

Przygotowanie

  1. Kalafior podzielić na większe różyczki gotować w osolonej wodzie przez 15 minut. Następnie odcedzić dokładnie z wody.

    Kalafior przełożyć do miski i rozgnieść dokładnie do tłuczkiem do ziemniaków lub zblendować.

    Dodać jajka. mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, dodać posiekany koperek oraz pietruszkę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszać. (Jeśli masa będzie zbyt rzadka i nie da się uformować kotlecika podsypać odrobinę mąki.)

    Z gotowej masy uformować średniej wielkości kotleciki a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Smacznego!

Komentarze do przepisu (3)

slodkisentyment 12 lipca
Bardzo lubię, a Twoje wyglądają ślicznie :)
SlodkoSlodka83 12 lipca
Pyszne :-)
Docherro 13 lipca
Świetne:)
Składniki