Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kotlety warzywne które urozmaicą nie jeden obiad.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 316
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 468
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 316
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 468
Składniki
archew, cebulę, czosnek i cukinie obrać i wymyć. Z papryki wydrążyć gniazda nasienne, wymyć i pokroić w cienką kostkę. Resztę jarzyn zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystkie jarzyny przełożyć go garnka i gotować do czasu, aż będą one miękkie. Następnie przełożyć je na sitko i porządnie odcisnąć wodę, wystudzić.
Do wystudzonych jarzyn dodać jajka, bułkę tartą i przyprawić solą oraz pieprzem do smaku. Jarzyny uformować w kotleciki wielkości dłoni. Każdy z nich obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju kokosowym. Podawać gorące. Smacznego ;)