Kotlety Tandoori Masala z selera i ziemniaków

Kotlety Tandoori Masala z selera i ziemniaków
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: KORAL
Zdrowsza i lżejsza wersja kotletów mielonych. Smak i zapach jest niesamowity, gorąco polecam na piątkowy obiad.

Składniki

  • obrane ziemniaki 210 g
  • obrany seler 130 g
  • obrana marchewka 40 g
  • Tandoori Masala ok.1,5 łyżeczki
  • czosnek granulowany ok. 1,5 łyżeczki
  • Sól morska, pieprz cytrynowy do smaku
  • 1 spore jajko + 1 łyżka majonezu
  • płatki kukurydziane do panierowania

Przygotowanie

  1. Seler, marchewkę i ziemniaki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty czosnku granulowanego.
    Dobrze odparować, utłuc i wystudzić.
    Do ziemniaków dodać roztrzepane jajko, majonez, przyprawy i wszystko dobrze wymieszać.
    Zwilżonymi dłońmi formować okrągłe, lekko spłaszczone kotlety. Każdy panierować w pokruszonych płatkach kukurydzianych.

  2. Krótko smażymy z obu stron na złoty kolor.

Komentarze do przepisu (5)

SlodkoSlodka83 15 marca
Świetne :-)
fafiatko 15 marca
Jestem pod wrazeniem! wygladaja na bardzo smakowite!
grazka950 15 marca
ciekawe połączenie,chętnie wypróbuję:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • obrane ziemniaki 210 g
  • obrany seler 130 g
  • obrana marchewka 40 g
  • Tandoori Masala ok.1,5 łyżeczki
  • czosnek granulowany ok. 1,5 łyżeczki
  • Sól morska, pieprz cytrynowy do smaku
  • 1 spore jajko + 1 łyżka majonezu
  • płatki kukurydziane do panierowania
Składniki