Kotlety rybne z dodatkiem warzyw

Kotlety rybne z dodatkiem warzyw
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pełne smaków i kolorów. Z podanych proporcji powinno być około dziesięciu kotletów. Polecam.

Składniki

  • 40 dag dorsza lub miruny
  • 4-5 pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 10 cm pora
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 bułka
  • 2 jajka wiejskie
  • 1-11/2 szkl. otrąb pszennych
  • przyprawy: sol, pieprz, papryka ostra
  • olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie

  1. Filet rybny rozmrozić i drobno pokroić lub przepuścić przez maszynkę do mięsa. Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie. Warzywa umyć i drobno pokroić. Oczywiście, pieczarki nie myć tylko pokroić. W misce umieścić
    pokrojony filet rybny, warzywa, odciśnięta bułkę, jajka i przyprawy. Całość dokładnie wyrobić. Zagęścić otrębami. Formować kotlety i znów obtoczyć w otrębach. Smażyć na oleju z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Komentarze do przepisu (10)

fafiatko 06 lutego
Uwielbiam kotlety rybne! Twoja wersja z warzywami muszi byc bardzo smaczna!
bryssska 06 lutego
Wyglądają smakowicie ;-D
Nevermore 06 lutego
Jak jest rybka, to już mi nic nie trzeba ;) Pyszne kotlety, ja zawsze trochę więcej chili dodaję, bo... Czytaj całość »
Jak jest rybka, to już mi nic nie trzeba ;) Pyszne kotlety, ja zawsze trochę więcej chili dodaję, bo "żyletki" w smaku muszą być :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 40 dag dorsza lub miruny
  • 4-5 pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 10 cm pora
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 bułka
  • 2 jajka wiejskie
  • 1-11/2 szkl. otrąb pszennych
  • przyprawy: sol, pieprz, papryka ostra
  • olej rzepakowy do smażenia
Składniki