Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach kotlety,dzięki majonezowi,smak jest bardziej wyrazisty,a mięso delikatne i soczyste.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Filety umyć osuszyć,przeciąć wzdłuż na pół. Każdą z połówek przykryć folią spożywczą lub woreczkiem śniadaniowym i rozbić tłuczkiem. Zdjąć folię,przyprawić solą i pieprzem oraz ulubioną przyprawą do drobiu,z obu stron,następnie z jednej strony posmarować majonezem(na jeden kawałek mięsa jedna łyżka z czubkiem majonezu,w zależności od wielkości fileta). Panierować w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem,następnie w bułce tartej,jajku i jeszcze raz w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Układać na płaskim talerzu i przykryć głębokim,żeby były miękkie i soczyste za nim ugotują się ziemniaki. Podawać z ulubionymi dodatkami.