Kotlety Drobiowe z Majonezem.

Kotlety Drobiowe z Majonezem.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Rozpływające się w ustach kotlety,dzięki majonezowi,smak jest bardziej wyrazisty,a mięso delikatne i soczyste.

Składniki

  • 4 szt.
  • podwójna pierś z kurczaka
  • sól i pieprz
  • ulubiona przyprawa do drobiu
  • 4 łyżki z czubkiem majonezu
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Filety umyć osuszyć,przeciąć wzdłuż na pół. Każdą z połówek przykryć folią spożywczą lub woreczkiem śniadaniowym i rozbić tłuczkiem.
    Zdjąć folię,przyprawić solą i pieprzem oraz ulubioną przyprawą do drobiu,z obu stron,następnie z jednej strony posmarować majonezem(na jeden kawałek mięsa jedna łyżka z czubkiem majonezu,w zależności od wielkości fileta).
    Panierować w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem,następnie w bułce tartej,jajku i jeszcze raz w bułce.
    Smażyć na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu z obu stron na rumiano.
    Układać na płaskim talerzu i przykryć głębokim,żeby były miękkie i soczyste za nim ugotują się ziemniaki.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Komentarze do przepisu (9)

slodkisentyment 14 maja
Super :)
ElMar 14 maja
Kotlety z każdym dodatkiem są pyszne:)
Docherro 14 maja
Pyszny obiadek:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 szt.
  • podwójna pierś z kurczaka
  • sól i pieprz
  • ulubiona przyprawa do drobiu
  • 4 łyżki z czubkiem majonezu
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Składniki